Egyedi szoftverfejlesztés

Ez az a terület, ahol igazán otthonosan mozgunk! Itt élhetjük ki magunkat igazán. Olyan problémákra kell megoldást találnunk a megrendelőinkkel közösen, amire az ember nem is gondolna. És itt kevés a programozói tudás önmagában! Itt már érteni kell a hardverhez is, kell problémamegoldó képesség, egy kis rendszermérnöki, gyártási és folyamatszervezési affinitással megfűszerezve.

Lássunk egy ilyen összetett problémát. A webáruházadban naponta legalább száz új terméket kell felrögzítened, amiről minimum két termék fotónak kell készülnie. Mi erre olyan rendszert építettünk, ami tulajdonképpen egy komplett fotóstúdió. A terméket beazonosítjuk vonalkód alapján, így a fixen rögzített fényképezőgép által készült fotó azonnal a termékazonosítóhoz lesz rendelve, amivel a raktárban, a webáruházban és a folyamat minden pontján azonosítva van a termék. Természetesen a fényképezőgépet a felhasználó a számítógépről, a rendszerünkön keresztül vezérli. De ez még kevés, hiszen a képet körül kell vágni, erre egy olyan, általunk készített asztalt használunk, ami RGB LED segítségével van átvilágítva, így változtatható a színe, hogy a greenbox technika akkor is működjön, ha a termék színe egyezne, vagy hasonlítana a háttér színéhez. A rendszer automatikusan körbe vágja (maszkolja) a terméket és így bármilyen háttér elé betehető a kép. A dolgozónak csak egy kattintás, a rendszer a többit intézi. Ilyen rendszerünk, - természetesen egyedi igényekre szabva – már három helyen is működik.

Még sok hasonló példát mondhatnánk, de a lényeg mindig az, hogy keressük a kihívást és, ha megoldhatatlannak tűnő problémával találkozol, ami valamilyen módon kapcsolódik az informatikához, akkor keress meg minket!

Addig is: ha Szombathelyen jársz, keresd meg a felújított víztornyot. Vedd kezedbe az AR élményt, mert amit látsz, az mind a mi munkánkat dicséri.