Vállalatirányítási rendszerek

Egy vállalatirányítási rendszernél különösen fontos, hogy olyan legyen, amire szükséged van. Olyan, ami illeszkedik a termelésedhez és a már évek, évtizedek alatt kialakult ügymenethez. Vannak kiváló, nemzetközileg is elismert vállalatirányítási rendszerek, melyek bevezetése Kialakult rutin szerint megoldható. Ám ezek drágák és sok olyan funkciót is tartalmaznak, amikért ugyan fizetsz, de sosem használod. Gondolj bele, hogy a World szövegszerkesztő lehetőségei közül valójában mennyit használsz és mégis mennyi mindenért fizetsz! És még így is előfordul, hogy a meglévő vállalatirányítási rendszer nem tudja azt a különleges dolgot, amire neked még szükséged van. Erre és sok másra megoldás az, ha egyedileg, csak a te vállalkozásodhoz készítünk személyre szabott rendszert. Vállalatirányítási rendszerekről nehéz írni referenciát. Túl sok nem mondható el az ügyfeleink érdekeinek védelmében, ráadásul megmutatni sem tudjuk, hiszen az egyedi rendszer tényleg egyedi. Egy példány fut belőle a megrendelőnknél, akinek az érdekei, adatainak védelme mindennél fontosabb számunkra.

A vállalatirányítási rendszereink magját a már évtizedes múltra visszatekintő, folyamatosan csiszolt, általunk fejlesztett ViWO rendszer adja. Modulérendszerben épül fel, alapvetően tudja a számlázást, raktárkezelést, ügyfélkezelést és mindent, ami egy vállalatirányítási rendszer alapját képezi. Így bármikor újabb modulokat tudunk készíteni, ha szükséged van rá, ahogy a meglévő modulokat is át tudjuk alakítani igényed szerint. Mindezt úgy, hogy a rendszer konzisztens marad, a modulok közti együttműködés nem sérül.

Ilyen rendszer működik a Hitelnet mögött is, ahol az ügynöki munka épp úgy kezelve van, mint a jutalékok elszámolása. A rendszer készíti és kezeli a dokumentumokat is, amik az igényléshez szükségesek. Persze kifelé nem sok látszik, de kipróbálhatod a hitelkalkulátort, amit szintén mi fejlesztettünk a vállalkozás számára.

Vannak ennél komplexebb feladatok. Mint például a Pólótransz Kft. integrált vállalatirányítási rendszere, ami kezeli az ügyfeleket, azok megrendeléseit, egyéb igényeit, kezeli a beszerzést, a gyártást, a raktárt és a megrendeléseket is. Figyeli a készletet, tudja, mennyi alapanyagból mennyi késztermék készülhet és segít abban, hogy egy új megrendeléshez a raktárkészleten kívül szükséges újabb beszerzés is megtörténjen. Még a gyártási sablonok is a rendszerbe vannak integrálva. Mindent egyben, egyhelyen.

Meglévő vállalatirányítási rendszerhez is tudunk segítséget nyújtani, ha kell. Készítettünk már Linde Gáz Magyarország Zrt. számára bérfelosztó rendszert és beszerzést támogató rendszert is. Ezek ráadásul együttműködnek a vállalatnál használt SAP rendszerrel. A beszerzést támogató rendszert úgy tudod elképzelni, mint egyfajta fordított webáruházat. A bérfelosztó, meg hát a béreket osztja fel egy olyan vállalatnál, ahol a dolgozók egy része 8 órában, más része 6, vagy 4 órában dolgozik, ráadásul különböző telephelyeken, sőt más vállalkozások telephelyein, de nem ám állandóan, hanem időlegesen. És akkor még nem beszéltünk a túlóráról, szabadságolásról és táppénzről. Na ebben a káoszban vágunk rendet a bérfelosztó segítésével.

Van olyan szoftverünk, ami egy mosodát kezel, ahol pontosan tudni kell, hogy honnan mi érkezett és azt tisztítás után hova kell visszaszállítani úgy, hogy kis túlzással a mosógépen túl sehol ne keveredjen az ügyfelek szennyese. természetesen a hibajegyeket is kezeljük, selejtezési jegyzőkönyvek is készülnek, ahogy szállítólevelek is.